Subsidies en premies warmtepomp: een overzicht
Bezoek onze Facebook pagina

Subsidies en premies warmtepomp: een overzicht

Wie bij een nieuwbouw of renovatie kiest voor een warmtepomp geniet van heel wat voordelen. Maar elk jaar verandert er wel iets. Een overzicht van de belangrijkste premies en subsidies voor een warmtepomp anno 2017.

Wie bouwt of renoveert, is tegenwoordig haast verplicht om te investeren in energiezuinige maatregelen. Dat die vaak niet goedkoop zijn, is geen geheim. Om het gebruik van schone energie te promoten, zijn er in België diverse premies mogelijk via diverse instanties. Ook wie kiest voor een warmtepomp kan een deel van het geïnvesteerde bedrag recupereren. In 2017 schieten de premies voor een warmtepomp zelfs fors de hoogte in. Wat moet u weten?

Premie warmtepomp van uw netbeheerder

Uw netbeheerder is u goed gezind. Zowel voor een elektrische warmtepomp als een gaswarmtepomp stelt hij een forfaitaire premie voor. Belangrijk is daarbij wel dat u de werken laat uitvoeren door een aannemer met een ‘certificaat van bekwaamheid’. Ook hangt uw premie af van het type warmtepomp dat u kiest, het vermogen van de pomp en de COP. Daarnaast verschillen zowel de voorwaarden als de bedragen van deze premie naargelang van de datum op uw eindfactuur.

Alle info vindt u hier

BENOveren en Eandis

Voor eindfacturen vanaf 01/01/2017 staat Eandis klaar voor een vlotte verwerking van alle premie-aanvragen. Wie zijn premie online aanvraagt, zal extra snel zijn geld krijgen. Een premie aanvragen via de website van Eandis gaat het snelst. Wie zijn premie uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aanvraagt, met ingescande factuur en documenten, ontvangt zijn premie binnen de twee weken.

Alle info hier

Premie warmtepomp via uw gemeente of provincie

Mogelijk geeft ook uw gemeente of provincie een premie voor de installatie van een warmtepomp. Via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be kan u nagaan voor welke premies u in aanmerking komt.

Warmtepomp in Totaalrenovatiebonus

Wie zijn woning volledig renoveert, wordt beloond door de regering. Doet u 3 of meer groene investeringen binnen de 5 jaar, dan kan u een ‘Totaalrenovatiebonus’ krijgen. Uw bonus wordt daarbij groter naargelang van het aantal energiebesparende maatregelen. Natuurlijk maakt een warmtepomp hier onderdeel van uit. Uw voordeel? Tot 4.750 euro bovenop de individuele premies van uw netbeheerder.

Alle info via de website van de Vlaamse Overheid

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×